دستگاه بسته بندی | معرفی کامل و تحلیل و بررسی

تاریخچه کاغذ
جولای 22, 2018
بسته بندی پلاستیکی مواد غذایی
آگوست 2, 2018

محصولاتی که ساخته دست بشر بوده و با استفاده از تکنولوژی روز تولید می‌شوند، نیازمند بسته بندی بوده و این امر در عصر حاضر بسیار چشم گیر است. مقوله بسته بندی را می توان از جنبه های گوناگون مورد بحث و بررسی قرار داد. هویت بخشی، امنیت، ایمنی و سلامت و در نهایت حمل و نقل، همگی از اصول اولیه بسته بندی محصول به شمار می آیند.کماکان هر چه به سمت جلو پیش می‌رویم خلاقیت در بسته بندی و نوع آن که یکی از معضلات و واجبات هر محصول است، مطرح می‌گردد.

مقدمه :

حضور پررنگ بسته بندی در دنیای مدرن امروز، محصور به زمان و مکان خاصی نبوده و به معنای واقعی کلمه، همه جا حاضر است. بسته بندی ابتدایی ترین نیاز هر محصول پیش از عرضه به بازار می باشد، چرا که تولید کنندگان برای شناساندن خود و محصولاتشان و البته محافظت از محصول در حین حمل و نقل و نگهداری پیش از فروش به آن نیاز مبرهنی دارند.

 می ‌تواند ضمن معرفی نام، خواص، مشخصات فنی و شیمیایی، تاریخ مصرف، قیمت، طریقه مصرف و نگهداری صحیح، محافظت آن کالا را تا زمان مصرف به عهده گیرد. در عین حال یک بسته بندی مطلوب قادر است موجب افزایش زمان حفظ و نگهداری کالای فاسد شدنی نیز باشد.

تعاریف بسته بندی از دیدگاه های مختلف

بسته بندي شخصيت محصول است و چهره كالا را مشخص مي‌كند، زيرا خريدار از طريق بسته بندي، محصول را شناسايي مي‌كند. درحقيقت بسته بندي پيام توليد كننده به خريدار است كه بين آنها ارتباط برقرار كرده و اطلاع رساني مي‌كند. (ميرنظامي، ضيابري، 1381، ص 5-6)

بسته بندي محصول از عوامل پرهزينه و مهم استراتژي بازاريابي است و بويژه در مواد غذايي اهميت خاصي دارد. طراحان بسته‌بندي محصولات با استفاده از چشم‌هاي الكترونيك در فروشگاه‌ها مشاهده كرده اند كه خريداران فقط 3/2 ثانيه هربسته محصول را مشاهده مي‌كنند. امروزه هزينه‌هاي مربوط به بسته بندي در كشورهاي پيشرفته بسيار بالاست و چنين تخمين زده‌اند كه 10 درصد هزينه مربوط به خريد محصولات هزينه بسته بندي است. (روستا، ونوس، ابراهيمي، 1375، ص 217)

بسته بندي يك عمليات تجاري پيچيده، پويا، علمي، هنري و بحث آفرين است كه در بنيادي‌ترين شكل خود، كاركردهاي محافظت، نگهداري، حمل و نقل، اطلاع رساني و فروش را شامل مي‌شود. بسته بندي نوعي عملكرد خدماتي است كه به خودي خود نمي تواند وجود داشته باشد؛ زيرا به يك كالا نيازمند است. اگر كالايي وجود نداشت، هيچ نيازي به بسته بندي نبود.

بسته بندی چهره كالاست. بسته بندي در بهترين حالت، به عنوان يك سيستم هماهنگ توصيف مي‌شود كه هدف از آن آماده سازي كالا جهت حمل و نقل، توزيع انباركردن، فروش و مصرف مي‌باشد.

یکی از مهم ترین عوامل تأثیر گذار در ارائه محصول در بازارهای بین المللی، توجه به هنر طراحی بسته بندی است که می‌تواند درک مشتریان را نسبت به محصولی تغییر داده و شانس خرید آن را در بازار هدف افزایش دهد.

  بسته بندی    ماشین آلات بسته بندی                                                  

شرکت فرهام به عنوان یکی از فعالان در عرصه ماشین آلات بسته بندی در این صنعت شروع به فعالیت کرده و همواره تلاش نموده تا با به کارگیری از مهندسان و کارشناسان مجرب حضوری پر رنگ و تاثیر گذار در امر مشاوره، ساخت و طراحی ماشین آلات خاص داشته باشد.

تاریخچه بسته بندی :  

اولین بازاریابی خود به خود با مساله بازار شناسی جنبه ی علمی به خود گرفت. پس از پیدایش بازار های موسمی وفصلی، شناسائی بازار و خواست مشتری اهمیت بیشتری یافت ومردم از گوشه وکنار کالائی را به بازر می آوردند که از روی تجربه می دانستند بازار مناسبی دارد وبه همین دلیل اولین مرحله در تاریخ بازاریابی کاری بود به نام شناسائی اهمیت مشتری (اربابی، 1371، ص19)

اسناد تدوین شده ای در دست است که تاریخچه ی بازاریابی را تا 4000 سال قبل از میلاد نشان می دهد وحاکی از یک سلسله فعالیت های خرید و فروش در آن زمان می باشد. تجارت بین مصری ها وفینیقیها به طور وسیعی جریان داشته، وریشه ای خرده فروشی وعمده فروشی در دوره ی اقتدار رومی ها ویونانی ها رواج کامل یافته است. توسعه ی تاریخی بازاریابی را باید در ایجاد فاصله بین فروشنده وخریدار جستجو نمود.

تاریخچه بسته بندی

بسته‌ بندی ابتدا با استفاده از مواد طبیعی مانند برگ درختان آغاز و بعدها تولیدات سریالی محصولات با مواد بافتنی و ظروف انجام شده‌ است. بعد از نیمه ی دوم قرن بیستم، حوزه ی فعالیت بازاریابی از سطح فروش وتحقیقات اند بسیارفراتر رفت.

با پیشرفت تکنولوژی و وضعیت فعلی، مواد و متریال‌های اقتصادی و مناسب‌تری پا به عرصه صنعت بسته‌بندی گذاشتند. چرا که در گذشته بسته‌ بندی فقط برای حمل‌ونقل و محافظت به کار می‌رفت، اما امروزه با مواد متنوع موجود، بسته‌ بندی وظیفه و نقش تبلیغاتی برای محصول را نیز بر عهده گرفته است. در نتیجه امروزه بسته‌ بندی جزئی از سیاست‌های فروش و بازاریابی است. چرا که این بسته‌ بندی است که بین محصولات مشابهی که در قفسه‌های فروشگاه‌ها در کنار هم چیده شده‌اند، تفاوت ایجاد می‌کند.

ظهور انقلاب صنعتی به راستی تحول اساسی در نظام تولید کالایی ایجاد کرد. انقلاب صنعتی، جهان را با فوران کالاهای گوناگون صنعتی روبرو کرد. تنوع کالاها و رقابت فشرده میان تولید کنندگان و بازرگانان را به تدریج علاوه بر علوم دیگر وارد مجموعه سیستم بسته بندی کرد. با پیشرفت بیشتر، علوم دیگری نظیر روان شناسی فردی، اجتماعی و ارگونومی به این مجموعه اضافه شد. توسعه بسته بندی سبب مستقل شدن این صنعت از مجموعه صنایع دیگر شد و رقابت و نیاز سبب گردید که صنایع بسته بندی سهمی قابل توجه از بودجه های شرکت های تولیدی را به خود اختصاص دهد. امروزه صنایع بسته بندی تبدیل به یک تکنولوژی قدرتمند شده است.

صنعت بسته‌بندی

طراحی و بسته بندی مناسب می تواند عامل اصلی موفقیت یک کالا باشد

طراحی بسته بندی برای کالا، تصویر و هویت می سازد، و همین امر می تواند ابزار قوی برای بازاریابی و فروش کالا محسوب شود. طراحی بسته بندی نه تنها باید منحصر به فرد باشد، و باعث خرید ناگهانی از سوی خریدار شود بلکه باید عامل تکرار خرید هم باشد و در مشتری نوعی وفاداری به وجود آورد.

طراحی و بسته بندی

در صنایع غذایی هدف از بسته بندی علاوه بر افزایش زمان ماندگاری محصول، جلوگیری از عوامل فساد درونی و بیرونی محصول نیز می باشد. همچنین حمل و نقل مواد غذایی بهتر و آسانتر انجام می پذیرد. بسته بندی را به نوعی می توان علم طراحی و کاربرد مواد نامید. مواد و مصالح به کار رفته در یک بسته بندی تمام عوامل را تحت تاثیر قرار داده و دگرگون می کند. مواد اولیه در بسته بندی علاوه بر نقش قابل توجهی که در فرم وشکل دارند حاوی پیامی خاص از هویت، کیفیت و قیمت کالا هستند و مشخص می کنند چه کسی مصرف کننده آن می باشد. بسته بندی محصول با دوام محصولات،  فن آوری ساخت بسته بندی و قیمت تمام شده آن ارتباط مستقیم دارد.

 بسته بندی

امروزه در سراسر دنیا در صنایع طراحی بسته بندی به این نتیجه رسیده اند که، چنانچه بسته بندی با کیفیت خوبی ارائه شود می تواند لبه برنده سلاح رقابت آن ها باشد. همچنان که اهمیت استراتژیک طراحی و بسته بندی افزایش می یابد، اهمیت تحقیقات کاربردی به منظور بهینه سازی طراحی  و تصمیم گیری های لازم نیز بیشتر هویدا می شود.

چرا ماشین آلات بسته بندی فرهام ؟؟ 

                                                                                                        

ماشین آلات بسته بندی فرهام از سال ۱۳۸۵ در زمینه ی فروش و خدمات دستگاه های بسته بندی مانند دستگاه های بسته بندی شرینک پک، شیرینک پلی اتیلین، چسب زن کارتن، تسمه کش، انواع تاریخ زن ها، جت پرینتر، دوخت پلاستیک، دوخت ریلی، سیل القایی، بسته بندی وکیوم، سیل وکیوم، سیل طلقی، سیل ظروف یکبار مصرف، اسکین پک، نوار نقاله، کانوایر و .. فعالیت خود را آغاز کرده است. این مجموعه با گذشت سال ها و با استفاده از برنامه ریزی بلند مدت شروع به فعالیت های گسترده در زمینه ارائه مشاوره و خلاقیت در طراحی نوع بسته بندی با ظاهری کاملا مدرن کرده است. این شرکت مفتخر است با بهره گیری از کادر مجرب و متخصصان خود ضمن ارائه گارانتی به مشتریان و خدمات پس از فروش دستگاه های ارائه شده گام مهمی در این صنعت بزرگ کشور بردارد.

ماشین آلات بسته بندی فرهام در شروع اولین دهه از فعالیت خود گامی بزرگ در راستای تامین مواد مصرفی برای جلب رضایت شما مشتریان برداشته است. در این راستا این شرکت با بهره گیری از متخصصان خود همانند سال های قبل آمادگی خودر را جهت ساخت انواع ماشین آلات بسته بندی خاص با توجه به نیاز مشتری اعلام می نماید.

در پایان از شما عزیزان متشکریم که در این سال ها همراه ما بوده و با حمایت و اعتمادی که به ما داشته اید باعث نیل به رشد و هرچه بهتر شدن کیفیت کالاها شده اید، امیدواریم قادر به پاسخگویی اعتماد شما عزیزان باشیم.

 

جایگاه دوخت پلاستیک در صنعت بسته بندی

در این بخش از این مقاله به توضیح مختصر یکی از پر کاربرد ترین دستگاه های بسته بندی می پردازیم، در عصر کنونی برای بسته بندی پاکت، نایلون، فویل های آلومینیومی و .. از دستگاه های دوخت استفاده می شود. دستگاه های دوخت انواع متفاوتی دارند. دستگاه دوخت ریلی ، دوخت پلاستیک ، دوخت پدالی (پرس پدالی)، دوخت رومیزی، دوخت پرتابل، دوخت مگنتی، دوخت پنوماتیک، دوخت سیل کیسه ای و .. نمونه هایی از دستگاه دوخت و پرس می باشند. از دستگاه های دوخت در صنعت بسته بندی جهت دوخت انواع ، نایلون، ترسبافون ، فویل آلومینیوم، سلفون، متالایز، کیسه های حجیم و سنگین پلی آمید و پلی اتیلن، در واحد های تولیدی و کارخانجات صنعتی و هایپر مارکت ها و سوپر مارکت ها و .. استفاده می شود.

دستگاه دوخت ریلی با انجام عملیات دوخت و پرس، یکی از دستگاه های بسته می باشد که در ادامه به تفسیر آن می پردازیم.

دستگاه دوخت ریلی :

دستگاه دوخت ریلی به علت سرعت و کارایی بالا و چاپ تاریخ تولید و انقضا و قیمت  تحول جدیدی در صنعت بسته بندی ایجاد نموده و مورد استقبال بالای شرکت ها قرار گرفته است.

دستگاه دوخت ریلی به دلیل کیفیت و سرعت دوخت بالا و قابلیت چاپ ( تاریخ و قیمت) همزمان با عملیات دوخت  از دستگاه های پرکاربرد و پرطرفدار صنعت بسته بندی می باشد. از مزیتهای این دستگاه هزینه پایین تعمیر و نگهداری ، عملکرد بالای آن و سرعت در بسته بندی ، قابلیت تنظیم حرارت با توجه به نوع محصول از لحاظ وزنی و جنس و ضخامت پاکت مصرفی می توان اشاره کرد. سرعت کانوایر در دستگاه های دوخت ریلی از 0-16 متر بر دقیقه است که به نوع محصول و کارکرد اپراتور بستگی دارد. میزان حرارت دستگاه از 0 تا 400 بسته به ضخامت نایلون قابل تنظیم می باشد.

از دستگاه های دوخت ریلی به منظور بسته بندی قند، شکر، مواد پودری، آجیل، حبوبات، نان، سبزیجات، لواشک، خیارشور، مایعات، خشکبار، بسته بندی ظروف یکبار مصرف، ابزارآلات، قطعات صنعتی و الکترونیکی استفاده می شود.

دستگاه دوخت ریلی را می توان به صورت زیر دسته بندی کرد:

1- دوخت ریلی رومیزی یا افقی
2- دوخت ریلی عمودی
3- دوخت ریلی با پایه یا ریلی ایستاده
4-  دوخت ریلی صنعتی
5-  دوخت ریلی با تزریق گاز
6- دوخت ریلی دمنده
7-  دوخت ریلی مکنده

به طور کلی دستگاه های دوخت ریلی از لحاظ جنس بدنه به دو مدل دوخت ریلی رنگی و دوخت ریلی استیل تقسیم بندی می گردند. در مدل دوخت ریلی رنگی تمام بدنه از جنس آهن بوده و توسط رنگ الکترواستاتیک (رنگ پودری) پوشش داده می شود. از این نوع دستگاه در صنایع بسته بندی قطعات یدکی، قطعات خودرویی، قطعات الکترونیکی و در صنایع غذایی به عنوان بسته بندی ثانویه استفاده می گردد. در مدل سیل ریلی استیل تمام بدنه از جنس استیل نگیر بوده و این امر سبب استفاده دستگاه در محیط های کاملا بهداشتی و در صورت نیاز در مناطق مرطوب می باشد. بطور کلی از دستگاه های دوخت ریلی استیل در صنایع غذایی، بهداشتی، دارویی و مشابه آن استفاده می گردد.

1- دستگاه دوخت ریلی رومیزی یا افقی

دستگاه دوخت ریلی رومیزی یا دوخت غلتکی یا دوخت ممتد از پر کاربرد ترین نوع دستگاه های دوخت ریلی می باشد. از این نوع دستگاه جهت بسته بندی حبوبات، خشکبار، ادویه جات، ظروف یکبار مصرف، قطعات صنعتی و .. استفاده می شود. بطور کلی از این نوع دستگاه سیل ریلی افقی در واحد های تولیدی کوچک، کارگاه ها و کارخانجات صنعتی جهت بسته بندی محصول استفاده می گردد.

2– دستگاه دوخت ریلی عمودی :

از دستگاه دوخت ریلی عمودی یا دوخت ممتد عمودی که به دوخت ریلی دو منظوره نیز معروف می باشد در صنایع بسته بندی مواد پودری و آردی، محصولات حاوی مایعات و .. استفاده می گردد. علت نامگذاری دوخت ریلی دو منظوره بدین خاطر است که از این دستگاه بصورت افقی (رومیزی) و عمودی می توان استفاده کرد. از این دستگاه جهت بسته بندی مواد غذایی مانند آرد ، آرد سوخاری، پودر جلبک دریایی، شکر، نمک، خیار شور، ترشیجات می توان استفاده نمود.

3- دستگاه دوخت ریلی با پایه :

دستگاه دوخت ریلی با پایه همانند دستگاه سیل ریلی رومیزی بوده با این تفاوت که پایه ای که در زیر دستگاه قرار گرفته نه تنها باعث شده دستگاه به میز کار احتیاجی نداشته باشد بلکه با توجه به چرخ های موجود در زیر پایه قابلیت جابجایی دستگاه نیز فراهم گردیده است.

4- دوخت ریلی صنعتی :

برای بسته بندی محصولاتی که وزن بالایی دارند از دستگاه های سیل ریلی صنعتی استفاده می گردد. دستگاه دوخت ریلی صنعتی به منظور بسته بندی محصولات با وزن بالای 5 کیلو گرم بصورت نیمه اتماتیک در کاخانجات و واحدهای تولیدی با حجم بالا استفاده می شود.از این دستگاه برای بسته بندی مواد شیمیایی ، کودهای شیمیایی و آرد استفاده می کنند. قابلیت تحمل وزن 20 کیلوگرم برای محصول از مزایای این دستگاه بشمار می آید. این مدل دستگاه عموما بصورت دوخت ریلی عمودی موجود می باشد.

5- دستگاه دوخت ریلی با تزریق گاز :

دستگاه دوخت ریلی با تزریق گاز به منظور بسته بندی محصولات غذایی و به جهت جلوگیری از فاسد شدن محصولات استفاده می شود. دستگاه دوخت ریلی ممتد با تزریق گاز در سه مدل رومیزی، عمودی و با پایه موجود می باشد. جهت تزریق گاز هنگام عملیات دوخت، گاز همزمان وارد کیسه شده و محصول نهایی بسته بندی می شود. این دستگاه یکی از پیشرفته ترین و کارآمد ترین دستگاه دوخت ریلی می باشد.

6- دستگاه دوخت ریلی دمنده :

از دستگاه دوخت ریلی دمنده برای محصولاتی که ترد و شکننده و آسیب پذیرند،استفاده می شود. بسته بندی محصول همزمان با تزریق هوا به درون پاکت صورت گرفته که هوای تزریق شده در پاکت همانند ضربه گیر و محافظ برای محصول عمل می نماید. عموما این مدل دستگاه ها بصورت ریلی با پایه موجود می باشد. از این دستگاه می توان برای بسته بندی قطعات شکننده و ظروف یکبار مصرف و .. استفاده می شود.

7- دوخت ریلی مکنده

از دستگاه دوخت ریلی مکنده برای محصولاتی استفاده می شود که باید تا حد ممکن هوای کیسه هنگام عملیات دوخت خالی گردد و این سبب عدم فساد محصول و کم حجم شدن کالا می گردد. این امر باعث افزایش طول عمر محصول می شود.
دستگاه دوخت ریلی مکنده برای محصولات الکترونیکی و همچنین برای محصولاتی که قرار است بعد از فرآیند بسته بندی فریز شوند، نیز کاربرد فراوان دارند.

دوخت پلاستیک : 

در این بخش از مقاله در خصوص دستگاه های دوخت پلاستیک و کارایی و کاربرد آن در صنعت بسته بندی به تفسیر می پردازیم.

ماشین آلات بسته بندی فرهام پک عرضه کننده انواع ماشین آلات بسته بندی دوخت پلاستیک می باشد که دستگاه های خود را با قیمت مناسب و کیفیت بالا بر اساس نیاز مشتریان تولید می نماید.

از دستگاه دوخت پلاستیک در بسته بندی محصولات و قطعات استفاده می شود. سادگی عملکرد دستگاه و کاربری آن از مزایای مهم این دستگاه ها بشمار می آید.

تنوع و گستردگی دستگاه دوخت پلاستیک را می توان به صورت زیر دسته بندی کرد :

1- دستگاه دوخت دستی رومیزی یا پرس دستی رومیزی

2- دستگاه دوخت رومیزی آلومینیومی یا پرس رومیزی آلومینیومی

3- دستگاه دوخت پرتابل یا پرس پرتابل

4- دستگاه دوخت مگنتی یا پرس مگنتی

5- دستگاه دوخت پدالی یا پرس پدالی

6- دوخت کیسه ای پنوماتیک یا سیل کیسه ای

1- دوخت دستی رومیزی :

دستگاه های دوخت دستی رومیزی ساده ترین و ارزانترین دستگاه های دوخت می باشند. دستگاه پرس دستی به صورت کاتر دار و بدون کاتر دار موجود می باشد. در دستگاه دوخت دستی رومیزی ابتدا محصول پر شده در درون نایلون را در بین فک حرارتی دستگاه قرار داده و سپس با پایین آوردن فک بالا عملیات دوخت صورت می پذیرد و در صورت مجهز بودن دستگاه دوخت به کاتر اضافه پلاستیک توسط کاتر قطع می گردد. عرض دوخت در این مدل از پرس های حرارتی 2 و 5 میلیمتر با توجه به نیاز مشتری می باشد. دستگاه دوخت دستی در واحد های تولیدی کوچک، فروشگاه ها، مصارف خانگی و .. مورد استفاده قرار می گیرند.

2- دوخت رومیزی آلومینیومی

دستگاه های دوخت رومیزی آلومینیومی از دستگاه های بسیار پر فروش و پر کاربرد برای پاکت با طول دوخت بالا می باشند علت ساخت این دستگاه ها از آلومینیوم کاهش وزن دستگاه بوده که سبب جابجایی آسان آن می گردد. بطور کلی این مدل از دستگاه ها دارای دهانه دوخت بالا می باشند. در دستگاه های دوخت آلومینیوم رومیزی ابتدا محصول پر شده در درون پاکت را در بین دو فک حرارتی دستگاه قرار داده و سپس با پایین آوردن فک بالا عملیات پرس یا دوخت صورت می گیرد. عرض دوخت در این دستگاه ها 3 میلی متر می باشد.

3- دستگاه دوخت پرتابل

دوخت پرتابل یا دوخت سیار جهت دوخت کیسه های سنگین وزن و حجیم قابل استفاده می باشد. به عبارتی این نوع دستگاه دوخت پلاستیک با توجه به قابلیت جابجایی آسان آن (وزن کم دستگاه) بسیار مفید برای بسته بندی بسته های وزین که جابجایی آن آسان نمی باشد، مورد استفاده است. به عبارتی در زمانی که حمل پاکت حاوی محصول بسیار مشکل بوده، کاربرد این نوع دستگاه دوخت بسیار مشخص می گردد.

4- دوخت مگنتی

در دستگاه دوخت مگنتی عملیات دوخت مشابه دیگر دستگاه های دوخت پدالی می باشد با این تفاوت که نیروی لازم جهت عملیات دوخت بصورت مگنت ایجاد می گردد. و میدان مغناطیسی ایجاد شده فک بالای دستگاه را به سمت پایین کشانده و عملیات دوخت صورت می پذیرد. عرض دوخت دستگاه دوخت مگنتی 5 میلی متر بوده و از یک فک حرارتی جهت عملیات دوخت استفاده می شود. کارکرد این دستگاه به دو صورت دوخت اتوماتیک (بصورت تایمر) و دوخت دستی (با پدال برقی) بوده و در واحد های تولیدی کوچک و بزرگ و کارخانجات صنعتی می توان بهره گرفت.

5- دوخت پدالی- پرس پدالی

دستگاه دوخت پدالی یا پرس پدالی در انواع گوناگونی با توجه به جنس پاکت محصول و طول دوخت و نیاز مشتری تولید می گردد. به طور کلی دستگاه های دوخت پدالی با پرس پدالی به صورت زیر دسته بندی می شوند :

1- دستگاه دوخت پدالی آلومینیومی یا پرس پدالی آلومینیومی

2- دستگاه دوخت پدالی تک فک حرارتی یا پرس پدالی تک فک حرارتی المنتی

3- دستگاه دوخت پدالی المنتی دو فک حرارتی یا پرس پدالی دو فک حرارت المنتی

4- دستگاه پدالی برنجی یا پرس پدالی برنجی

5- دستگاه دوخت پدالی پنوماتیک

به تفسیر موارد ذکر شده می پردازیم :

  • دوخت پدالی آلومینیومی

در این نوع دستگاه که مانند دستگاه دوخت پلاستیک رومیزی می باشد، پاکت بین دو فک حرارتی قرار گرفته و فک حرارتی بالا توسط پدال به پایین هدایت می شود. با فشار دادن پدال، فک بالایی به پایین هدایت شده و بر روی پاکت محصول فشار ایجاد کرده و با توجه به المنت حرارتی موجود در فک پایین عملیات دوخت صورت می پذیرد. عرض دوخت پدالی آلومینیومی 2 تا 5 میلی متر می باشد. سبک بودن این نوع دوخت پدالی و تایمری بودن زمان دوخت از مزایای مهم این دستگاه بشمار می آید

  • دوخت پدالی المنتی

کارکرد دستگاه دوخت پدالی المنتی مشابه دوخت پدالی آلومینیومی می باشد. عرض دوخت و پرس این دستگاه 5 و 8 میلیمتر و متناسب با جنس پاکت بوده و در دو مدل تک فک حرارتی و دو فک حرارتی با توجه به نیاز مشتری قابل عرضه  می باشد. دستگاه دوخت پدالی المنتی قابلیت نصب تاریخ زن حرارتی ریبونی جهت چاپ برروی پاکت محصول را دارد. با توجه به تایمری بودن این دستگاه لازم است پس از قطع شدن تایمر مدت 3 تا 5 ثانیه جهت تثبیت خط دوخت و یکنواخت شدن آن پدال نگهداشته شود. از مزایای دستگاه دوخت پدالی استحکام بالای دستگاه و کیفیت دوخت بالای آن می باشد.

  • دوخت پدالی برنجی

کارکرد دستگاه دوخت پدالی برنجی همانند دیگر دستگاه های پدالی می باشد. تفاوت اصلی دستگاه دوخت پدالی برنجی با دستگاه های ذکر شده، داشتن دو فک حرارتی دائم گرم یا به عبارتی داشتن کوره حرارتی دائم گرم با عرض دوخت 14 میلی متر بصورت شطرنجی می باشد. مهارت اپراتور در کار کردن با این دستگاه بسیار مهم می باشد. دمای کوره حرارتی یا المنت حرارتی این دستگاه با توجه به جنس و ضخامت پاکت توسط یک ترموستات قابل تنظیم می باشد. کیفیت و عرض دوخت بالا و توانایی دوخت پاکت با ضخامت بالا توسط دستگاه دوخت پدالی برنجی از مزایای مهم این دستگاه بشمار می آید.

  • دستگاه دوخت پدالی پنوماتیک :

کارکرد دستگاه دوخت پدالی پنوماتیک مشابه دیگر دستگاه های پدالی ذکرشده در بالا می باشد با این تفاوت که حرکت فک بالای دستگاه توسط جک پنوماتیک صورت می گیرد. نیروی ایجاد شده از جک پنوماتیک توسط کمپرسور هوا تامین می شود.

در مواردی که با توجه به نیاز محصول، نیاز به تزریق گاز می باشد می توان از دستگاه پدالی با تزریق گاز استفاده نمود بعبارتی عملیات تزریق گاز بطور همزمان با دوخت محصول، صورت می گیرد.

بدیهی است کار با این دستگاه برای کاربر آسان بوده و از خستگی مفرط کاربر جلوگیری می کند. که این امر سبب افزایش راندمان کار در واحد های تولید بزرگ و کارخانجات می گردد.

6-  دوخت کیسه ای پنوماتیک

 دستگاه های سیل کیسه ای پنوماتیک جهت دوخت کیسه های ضخیم و سنگین، پلی آمید، پلی اتیلن و فویل های آلومینیومی استفاده می شود. این دستگاه دارای یک فک حرارتی با ضخامت دوخت 8 میلی متر می باشد که با توجه به اینکه پایین آمدن فک توسط نیروی پنوماتیک صورت می پذیرد و زمان نگهداشتن آن توسط تایمر قابل کنترل می باشد،  قدرت و کیفیت دوخت بسیار بالا ست. عملیات خنک سازی دوخت به علت سرعت بالای کار  دستگاه توسط هوا صورت می پذیرد. زمان دوخت و خنک سازی عملیات دوخت توسط تایمر قابل تنظیم می باشد. خنک سازی و نیروی پنوماتیک لازم جهت عملیات دوخت توسط یک کمپرسور ایجاد می گردد.

کارتن چسب زن

صنعت ماشین آلات بسته بندی در این عصر کنونی در ایران پیشرفت چشم گیری داشته و این امر خود سبب شده که کمک روزی افزونی در نوع و طراحی بسته بندی محصول باشد.

دستگاه های چسب زن کارتن و تسمه کش یکی از پرکاربردترین ، مناسب ترین و اقتصادی ترین دستگاه های بسته بندی می باشند. این دستگاه در صنوف مختلف کاربرد فراوانی دارد و بهترین وسیله برای بسته بندی کارتن در سایزهای مختلف است.

در این بخش از این مقاله به توضیح مختصر دستگاه کارتن چسب می پردازیم :

شرکت فرهام این افتخار را دارد که عرضه کننده با کیفیت ترین دستگاه های کارتن چسب زن با مناسب ترین قیمت در ایران باشد و لازم به ذکر است که این شرکت یکی پیشتازان در زمینه عرضه ماشین آلات بسته بندی از جمله دستگاه کارتن چسب زن می باشد.  این دستگاه کارتن چسب زن به نحوی طراحی شده است تا قابلیت بسته بندی طیف وسیعی از کارتن‌های سبک تا سنگین وزن را داشته باشد.

دستگاه های چسب زن کارتن قابلیت چسب زدن همزمان زیر و روی کارتن را با سطح چسبندگی کامل چسب روی کارتن بدون ایجاد هیچ حبابی دارند. کشش چسب و غلتک های فشاری دستگاه سبب افزایش چسبندگی چسب برروی کارتن می گردد. برای افزایش راندمان کار و سرعت بسته بندی می توان در دو طرف دستگاه از کانوایر جهت ورود و خروج کارتن به دستگاه چسب کش کارتن استفاده نمود.

و حتی قابلیت چسب زدن زیر و یا روی کارتن را به تنهایی دارا هستند. برای سهولت حمل و نقل بهتر محصولات می توان از کانوایری که توانایی اتصال به دستگاه چسب زن را دارد، استفاده کنند.

دستگاه های کارتن چسب زن انواع های متفاوتی دارد که یکی از پر مصرف ترین دستگاه های صنایع بسته بندی، می باشد که می توان در کارخانجات صنعتی و خودرو سازی و واحد های تولید بزرگ و کوچک جهت بسته بندی انواع محصولات غذایی، دارویی، بهداشتی، صنعتی و ..  استفاده نمود.

انواع دستگاه های کارتن چسب زن به قرار زیر است :

1- دستگاه کارتن چسب زن  دوموتوره

2- دستگاه کارتن چسب زن سه موتوره

3- دستگاه کارتن چسب زن تمام اتوماتیک (پنوماتیک)

4- دستگاه کارتن چسب زن اتوماتیک با دربند

دستگاه کارتن چسب زن دو موتوره :

دستگاه کارتن چسب زن دارای دو موتورجداگانه در بالا و پایین دستگاه جهت حمل کارتن و عملیات چسب زدن می باشد. تنظیم عرض و ارتفاع دستگاه کارتن چسب زن دو موتوره متناسب با سایز کارتن به صورت دستی صورت می گیرد. دستگاه های چسب کش دو موتوره توانایی چسب زدن کارتن تا وزن 14 کیلوگرم را دارند. ماکزیمم ارتفاع بسته بندی با دستگاه کارتن چسب زن دو موتوره 60 سانتی متر و در عرض 50 سانتی متر و بدون هیچ محدودیت در طول بوده و توانایی چسب زدن همزمان بالا و پایین حدود 30 کارتن در دقیقه را دارد.

دستگاه کارتن چسب زن سه موتوره :

دستگاه کارتن چسب زن سه موتوره همانطور که از نامش مشخص است دارای سه موتور می باشد که به صورت یک موتور در بالا و دو موتور در دو طرف دستگاه ها می باشد. تنظیم عرض و ارتفاع دستگاه کارتن چسب زن سه موتوره متناسب با سایز کارتن به صورت دستی صورت می گیرد. حداکثر ابعاد کارتن مورد استفاده جهت بسته بندی در دستگاه چسب کش سه موتوره از لحاظ ارتفاع 50 سانتی متر و در عرض 50 سانتی متر بدون هیچ محدودیتی در طول می باشد و توانایی چسب زدن همزمان بالا و پایین  حدود 30 کارتن در دقیقه تا وزن 25 کیلو گرم را دارد.

دستگاه کارتن چسب زن اتوماتیک (پنوماتیک) :

کارکرد دستگاه کارتن چسب زن اتوماتیک به این صورت می باشد که  تنظیم ارتفاع و عرض دهانه ی ورودی دستگاه با توجه به ابعاد کارتن  توسط نیروی پنوماتیک صورت می پذیرد. دستگاه چسب زن کارتن اتوماتیک به علت داشتن سیستم تنظیم عرض و ارتفاع به صورت اتوماتیک، می تواند انواع سایزهای کارتن را بدون توقف و با سرعت ، یکی پس از دیگری چسب بزند. حداکثر ابعاد کارتن مورد استفاده در بسته بندی در دستگاه چسب کش اتوماتیک از لحاظ ارتفاع 50 سانتی متر و در عرض 50 سانتی متر بدون هیچ محدودیتی در طول می باشد  و توانایی چسب زدن همزمان بالا و پایین با  حدود 30 کارتن در دقیقه تا وزن 25 کیلو گرم را دارد. در خطوط تولید که در طول روز ابعاد کارتن با توجه به محصول تغییر می یابد، دستگاه چسب زن کارتن اتوماتیک استفاده فراوان دارد و این امر خود یکی از از مزایای این مدل از دستگاه ها به شمار می آید.

دستگاه کارتن چسب زن اتوماتیک با دربند کارتن :

کارکرد دستگاه کارتن چسب زن اتوماتیک همانند دیگر چسب زن های ذکر شده در بالا می باشد با این تفاوت که درب کارتن در چسب زن اتوماتیک با دربند به صورت کاملا اتوماتیک بسته شده لذا در این نوع دستگاه چسب کش اتوماتیک نیازی به کاربر جهت عملیات چسب زدن کارتن نمی باشد.  ر دستگاه چسب زن اتوماتیک با دربند کارتن عملکرد تنظیم عرض و ارتفاع دهانه دستگاه با توجه به ابعاد کارتن توسط دست صورت می پذیرد. حداکثر ابعاد کارتن مورد استفاده در بسته بندی در دستگاه چسب کش اتوماتیک از لحاظ ارتفاع 50 سانتی متر و در عرض 50 سانتی متر بدون هیچ محدودیتی در طول می باشد و توانایی چسب زدن همزمان بالا و پایین با  حدود 30 کارتن در دقیقه تا وزن 25 کیلو گرم را دارد.

تسمه کش

امروزه با توجه به نیاز متقاضیان برای جابجایی محصولات توسط کارتن و انبار داری محصولات، ضرورت استفاده از دستگاه های تسمه کش و کارتن چسب زن بیشتر شده و می توان گفت یکی از پر کاربرد ترین دستگاه های قابل استفاده در صنعت بسته بندی می باشد. لذا شرکت ماشین آلات بسته بندی فرهام با هدف خدمت رسانی هر چی بیشتر در زمینه ارائه این دستگاه ها با کیفیت مطلوب و گارانتی بالا آمادگی خود را جهت تجهیز کارخانجات و کارگاه صنعتی اعلام می دارد.

بطور کلی دستگاه های تسمه کش را میتوان بصورت زیر دسته بندی کرد :

1- دستگاه تسمه کش دستی (تسمه فلزی یا تسمه پلاستیکی)

2- دستگاه تسمه کش پنوماتیک

3- دستگاه تسمه کش نیمه اتوماتیک

4- دستگاه تسمه کش اتوماتیک دروازه ای

1- تسمه کش دستی :

  • تسمه کش دستی با تسمه فلزی

کارکرد دستگاه تسمه کش دستی با تسمه فلزی  به این صورت می باشد که ابتدا تسمه به دور محصول پیچیده شده و بعد از قرار گرفتن تسمه بر روی هم و کشیده شدن تسمه توسط اهرم دستگاه با قرار گرفتن بست فلزی برروی دو تسمه و عملیات پرس توسط دسته مخصوص دستگاه دو تسمه به هم متصل می گردند. کشش تسمه توسط دستگاه تسمه کش دستی قابل تنظیم بوده و متناسب با جنس محصول می باشد و سپس تسمه اضافی توسط قیچی قطع می گردد. دستگاه تسمه کش دستی در گروه تسمه کش پرتابل قرار دارد و به راحتی قابل حمل می باشد. دستگاه تسمه کش فلزی در بسته بندی پالت، قطعات فلزی و اشیای سنگین کاربرد فراوان دارد.

  • تسمه کش دستی با تسمه پلاستیکی

کارکرد دستگاه تسمه کش دستی با تسمه پلاستیکی به این صورت می باشد که ابتدا تسمه به دور محصول پیچیده شده و بعد از قرار گرفتن تسمه بر روی هم و کشیده شدن تسمه توسط اهرم دستگاه دو تسمه توسط حرارت ایجاد شده به هم متصل می گردند. کشش تسمه توسط دستگاه تسمه کش دستی قابل تنظیم بوده و متناسب با جنس محصول می باشد و سپس تسمه اضافی توسط کاتر موجود بر روی دستگاه  قطع می گردد. دستگاه تسمه کش دستی در گروه تسمه کش پرتابل قرار دارد و به راحتی قابل حمل می باشد

تسمه کش پنوماتیک :

دستگاه تسمه کش پنوماتیک برای تسمه کشیدن بسته بندی های بزرگ و سنگین وزن از قبیل کاشی، سرامیک، و سنگ های ساختمان و .. که جابجایی آن ها بسیار مشکل می باشد، کاربرد بسیار دارد. نیروی محرکه تسمه کش بادی همانطور که از نام آن نیز مشخص است نیروی ناشی از باد بوده که توسط یک کمپرسور هوا (پمپ باد) تولید می شود. عملیات دوخت دو تسمه توسط نیروی باد تامین گردیده و دو تسمه بروی هم پانچ می گردند. تسمه کش پنوماتیک مانند تمامی دستگاه های پنوماتیک احتیاج به کمپرسور باد و سیستم رطوبت گیر دارد. دستگاه تسمه کش پنوماتیک یا بادی در زمره دستگاه های تسمه کش پرتابل با توجه به وزن کم آن می باشد.

اپراتوری آسان و قابلیت جابجایی این دستگاه به علت وزن پایین آن و کارایی بالای این دستگاه از مزایای مهم این نوع تسمه کش به شمار می آید.

تسمه کش نیمه اتوماتیک :

تسمه کش نیمه اتومانیک به دو نوع دستگاه تسمه کش نیمه اتومانیک دور باز و تسمه کش نیمه اتوماتیک کابینی دسته بندی می شود. دستگاه های تسمه کش نیمه اتوماتیک پر فروش ترین و پرکاربرد ترین و مقرون به صرفه ترین دستگاه های بسته بندی در این صنعت بوده و در تمامی ابعاد کارتن در صنف های متفاوت قابل استفاده می باشد.

تسمه کش نیمه اتوماتیک کابینی

دستگاه تسمه کش کابینی به علت داشتن محفظه زیرین دستگاه شبیه به کابینت به تسمه کش کابینی معروف می باشد. تسمه مورد نیاز در زیر میز قرار گرفته  و اپراتور جهت تسمه کشی محصول در اشکال مکعبی و استوانه، دایره ای و .. را به روی میز قرار داده و بعد از کشیدن تسمه به دور محصول و هدایت ابتدای تسمه به درون شیار تعبیه شده بر روی دستگاه، دستگاه به طور اتوماتیک تسمه را کشیده و پس از عملیات دوخت تسمه اضافی قطع می گردد.

مقدار کشش تسمه توسط اهرم موجود برروی دستگاه قابل تنظیم بوده که متتناسب با جنس محصول یا کارتن آن مشخص می گردد. مقدار تسمه مورد نیاز جهت بسته بندی با توجه به ابعاد محصول قابل تنظیم بوده و پس از اولین تنظیم بصورت اتوماتیک، تسمه به بیرون هدایت می گردد.

تسمه کش نیمه اتوماتیک دور باز :

در دستگاه تسمه کش دور باز  همانند تسمه کش کارتن کابینی بوده و تفاوت موجود در پایه دستگاه می باشد. این امر سبب استفاده این دستگاه جهت تسمه کشی محصولات سنگین تر می گردد. درکلیه دستگاه های تسمه کش کارتن مقدار نیروی لازم جهت کشش تسمه و مقدار خروجی تسمه متناسب با ابعاد کارتن قابل تنظیم می باشد.

تسمه کش تمام اتوماتیک دروازه ای :

دستگاه تسمه كش تمام اتوماتيك دروازه اي به گونه اي طراحي شده كه قابلیت استفاده در خطوط توليد به صورت تمام اتوماتيك بدون دخالت نيروي انساني را دارد و این امر سبب افزایش راندمان تولید و سرعت تسمه کشی محصول (بسته بندی محصول) و کاهش نیروی انسانی می گردد. علت نامگذاری دستگاه تسمه کش دروازه ای وجود دهانه ∩ شکل بر روی میز کار بوده که تسمه جهت عملیات تسمه کشی از این دروازه بروی محصول پرتاب می شود. بدیهی است که قبل و بعد از دستگاه تسمه کش  اتوماتیک دروازه ای حتما باید از کانوایر جهت انتقال کارتن استفاده نمود. مقدار کشش تسمه توسط اهرم موجود برروی دستگاه قابل تنظیم بوده که متتناسب با جنس محصول یا کارتن آن مشخص می گردد.

تاریخ زن و چت پرینتر

پیش گفتار

در این بخش از مقاله به توضیح دستگاه های چاپ برای درج اطلاعات جانبی برروی محصول می پردازیم. در دنیای پیشرفته امروز ذکر تاریخ تولید، تاریخ انقضا، قیمت، وزن (بر حسب گرم و کیلوگرم)، بارکد، لوگو و اطلاعات جانبی بر روی محصولات امری ضرروی برای تمامی واحد های تولیدی و کارخانجات می باشد.

تاریخ زن ها :

با توجه به رشد جمعیت جهانی و نیاز به محصولات و مواد غذایی روزانه، سالم بودن و کسب اطمینان مشتری یکی از مواردی هست که تولیدگنندگان را پیش به سوی استفاده از دستگاه های بسته بندی برده است. امروزه تمام کارخانجات برای بالا بردن سرعت تولید و کیفیت چاپ مشخصات روی محصولات از دستگاه های تاریخ زن استفاده می کنند.

دستگاه های جت پرینتر متناسب صنعت هایی است که سرعت تولید و کیفیت و اطلاعات محصول الویت بالایی دارند. لیکن باید به این نکته توجه داشت که هزینه های جانبی و تعمیر و نگهداری جت پرینتر ها نسبت به دستگاه های تاریخ زن حرارتی بسیار بالا می باشد.

سیستم عملکرد دستگاه های تاریخ زن، حرارتی و مکانیکی می باشد. تاریخزن ها قابلیت چاپ بر روی سطوح نفوذپذیر از جنس کاغذ، کارتن، پارچه، مقوا مانند جعبه های دارویی ، آرایشی و … و سطوح نفوذ ناپذیر مانند چاپ بر روی انواع پلاستیک را دارد.

در تاريخ زن ها جهت چاپ از حروف برنجي در دو زبان فارسي و انگليسي استفاده مي شود. استفاده از حروف برنجی از کیفیت بالاتری برخوردار است، زیرا نه تنها حروف برنجی قابلیت تبادل حرارت بالا رسانایی خوب را دارند، بلکه تحت هیچ شرایطی محیطی زنگ نخواهند زد.

دستگاه های تاریخ زن را می توان به صورت زیر تقسیم بندی نمود :

  • تاریخ زن های حرارتی
  • جت پرینتر ها

در ادامه به دسته بندی و توضیحات دستگاه ها می پردازیم

تاریخ زن های حرارتی

  • تاریخ زن دستی با ریبون حرارتی
  • تاریخ زن نیمه اتوماتیک با ریبون حرارتی
  • تاریخ زن پنوماتیک با ریبون حرارتی
  • تاریخ زن رگباری ( اتوماتیک) با ریبون حرارتی
  • تاریخ زن لیبل اتوماتیک با جوهر جامد

جت پرینتر ها

  • جت پرینتر دستی
  • جت پرینتر ثابت

1- تاریخ زن دستی با ریبون حرارتی :

سيستم چاپ این تاریخ زن حرارتي بوده که از ريبون حرارتي در رنگ هاي مختلف جهت چاپ بروي کيسه هاي پلاستيکي، انواع پاکت، فویل آلومینیوم، ليبل، مقوا، چرم و… استفاده مي گردد. سیستم کاری  تاریخ زن حرارتی بدین شکل است که حروف و اعداد در کلیشه مخصوص چیده شده و در زیر دستگاه نصب می گردد. ریبون نیز در جای خود نصب می شود و از زیر شابلون حروف عبور می نماید. پس از گرم شدن دستگاه با هر بار کشیدن دسته دستگاه به سمت پایین ، قیمت و تاریخ چیده شده در شابلون بر روی بسته بندی نقش می بندد. لذا این نوع دستگاه تاریخ زن را دستگاه تاریخ زن حرارتی مکانیکی نیز می نامند.

حروف این تاریخ زن برنجی بوده که عرض آن 2 میلیمتر و قابلیت چاپ سه خط همزمان را دارا می باشد. قابل ذکر است که از دستگاه های تاریخ زن با فونت های مختلف برای چاپ می توان بهره گرفت.

تاریخ زن

2- تاریخ زن حرارتی نیمه اتوماتیک :

سرعت بالای دستگاه تاریخ زن نیمه اتوماتیک و کاربری آسان و هزینه پایین  تعمیر و نگهداری آن ، با توجه به عملکرد سه گانه آن (فرمان دستی ، فرمان تایمری و پدالی جهت چاپ) باعث استقبال زیاد در واحد تولید شده است. از دستگاه تاریخ زن حرارتی نیمه اتوماتیک جهت چاپ تاریخ تولید ، تاریخ انقضا ، سری ساخت ، قیمت و وزن بر روی محصول استفاده می شود. حروف این تاریخ زن نیمه نیز برنجی بوده که عرض آن 3 میلیمتر و قابلیت چاپ سه خط همزمان را دارا می باشد.

شایان ذکر است این دستگاه قابلیت چاپ بروی  انواع فیلم های PVC/ OPP/ PE/ PT را دارد. دستگاه تاریخ زن اتوماتیک دستگاه مجهز به جعبه حروف فارسی و انگلیسی بوده و مانند دستگاه تاریخ زن دستی توانایی چاپ بروی همه محصولات را دارا می باشد می توان در این دستگاه از ریبون های رنگی جهت چاپ استفاده نمود. از چاپ دستگاه های تاریخ زن نیمه اتوماتیک، بروي کيسه هاي پلاستيکي، انواع پاکت، فویل آلومینیوم، ليبل، مقوا، چرم و… استفاده مي گردد.

3- تاریخ زن پنوماتیک با ریبون حرارتی :

در این نوع تاریخ زن نیروی محرکه جهت چاپ توسط هوا تامین می گردد که در صنایع تولیدی با حجم بالا از این دستگاه استفاده می شود. عرض حروف این نوع تاریخ زن 5 تا 6 میلیمتر بوده که از جنس فولاد بوده و حداکثر در 4 سطر بصورت فارسی و لاتین چاپ می زند. دستگاه تاریخ زن پنوماتیک قابلیت نصب بروی دستگاه های بسته بندی بصورت رومیزی و یا بروی دستگاه های بسته بندی چند ردیفه را دارد.

4- تاریخ زن اتوماتیک (رگباری) :

در این نوع تاریخ زن از ریبون یا جوهر جامد جهت چاپ استفاده می شود تعداد خطوط  در این دستگاه تاریخ زن اتوماتیک تا 4  خط قابل افزایش می باشد. از دستگاه های تاریخ زن اتوماتیک در صنایع بسته بندی و در دستگاه های دو توزین و چهار توزین ، ساشه ، سیل ظروف و دستگاه های اتوماتیک استفاده می شود. سرعت عمل و دقت بالای دستگاه و قابلیت نصب بر روی دستگاه های فوق الذکر از مزایای این دستگاه می باشد. از دستگاه های تاریخ زن حرارتی اتوماتیک (رگباری)، بروي کيسه هاي پلاستيکي، انواع پاکت، فویل آلومینیوم، ليبل، مقوا، چرم و فیلم های PVC/ OPP/ PE/ PT می توان استفاده نمود.

5- تاریخ زن لیبل اتوماتیک :

در تاریخ زن لیبل اتوماتیک از تکنولوژی جوهر جامد استفاده می شود. سرعت عملکرد بالای دستگاه و توانایی چاپ تا 6 خط از ویژگی های بارز این نوع دستگاه تاریخ زن می باشد از مزایای دستگاه تاریخ زن لیبل سرعت بالای چاپ برروی پاکت ، لیبل ،جعبه مقوایی (سرعت 300 عدد در دقیقه) است. بارز ترین مشخصه تاریخ زن لیبل، قابلیت تنظیم محل دقیق چاپ بروی محصول می باشد. ویژگی های مهم این دستگاه قابلیت شمارشگر اتوماتیک و تنظیم تعداد چاپ بروی محصول می باشد.

جت پرینتر کارتریجی

بعد از توضیحات در بخش تاریخ زن ها به دنیای جت پرینتر ها می پردازیم که بسیار گسترده است. دستگاه های جت پرینتر و لیزر جت ها به دلیل سرعت بیشتر و تکنولوژی بالاتر،  پرکاربردترین دستگاه چاپ در صنعت بسته بندی می باشند. قابل ذکر می باشد که دستگاه های جت پرینتر در دو نوع جت پرینتر دستی و ثابت دسته بندی می شوند. در جت پرینتر های دستی به دلیل پرتابل بودن دستگاه نیاز به هیچ نوار نقاله ای نیست و برای درج چاپ بر روی محصولات تنها با حرکت دستگاه توسط دست  بر روی محصول عملیات چاپ صورت می پذیرد. اما در جت پرینتر ثابت به دلیل ثابت بودن دستگاه و حساس بودن فتوسل (چشمی دستگاه) از نوار نقاله برای عبور محصولات از جلوی چشمی دستگاه جت پرینتر استفاده می کنند و یا در دستگاه های توزین دار یا حجمی بر روی خط عبوری فیلم قرار می گیرد. در دستگاه های جت پرینتر کارتریجی بسته به نوع مدل دستگاه از کارتریج های گوناگونی با تعداد ظرفیت کاراکتر های متفاوت استفاده می گردد. یکی از مهم ترین مزایای کارتریج های کاربردی در این دستگاه ها، عدم داشتن انقضا و کد برای راه اندازی می باشد.

کلیه دستگاه های جت پرینتر دستی و ثابت 1 سال گارانتی و 5 سال خدمات پس از فروش دارند. در ادامه به توضیح مختصر از دستگاه های جت پرینتر دستی و ثابت کارتریجی می پردازیم :

جت پرینتر دستی :

1- جت پرینتر دستی تک خط (Reiner) مدل 798

این نوع جت پرینتر دستی تک لاین محصول کشور آلمان بوده و همانطور که از اسم آن مشخص است تنها قادر به چاپ در یک سطر و فقط به زبان لاتین (تک فونت) می باشد.

پیغام نویسی دستگاه جت پرینتر دستی تک لاین، ماکزیمم 40 کاراکتر در ارتفاع چاپ 3 میلی متر و طول 40 میلی متر بوده و حدود 600 هزار کاراکتر با یک کارتریج جوهر چاپ می زند.

برای همین برای صنعت هایی که برای محصولات خود از دستگاه نوار نقاله استفاده نمی کنند و به یک سطر چاپ برای درج اطلاعات جانبی نیاز دارند مورد مصرف قرار می گیرند.

2- جت پرینتر دستی دو خط لاتین (reiner) مدل 790

دستگاه جت پرینتر دستی دو لاین محصول آلمان بوده است و قادر به چاپ در دو سطر به زبان لاتین (تک فونت) می باشد.

پیغام نویسی دستگاه جت پرینتر دو لاین ماکزیمم 40 کارکتر در ارتفاع 8 میلیی متر و طول 42 میلی متر بوده و حدود 600 هزار کاراکتر با یک کاتریج جوهر چاپ می زند. یکی از مزایای این دستگاه قابلیت ذخیره 4 تا حافظه را دارد.

3- جت پرینتر دستی چهار خط (Reiner) مدل 970

این نوع مدل دستگاه جت پرینتر چهار لاین  محصول کشور آلمان می باشد.

 دستگاه جت پرینتر دستی چهار لاین قابلت چاپ در چهار سطر و بطور همزمان فارسی و لاتین و همچنین قابلیت چاپ آرم، لگو، بارکد متغیر و .. را دارد.

پیغام نویسی دستگاه جت پرینتر دستی چهار لاین در ارتفاع چاپ 13 میلی متر و در طول 6.5 سانتی متر می بوده و حدود 3 میلیون کاراکتر با یک کارتریج جوهر چاپ می زند. این دستگاه قابلیت ذخیره 4 تا حافظه را دشته و از طریق بلوتوث هم می توان اطلاعات چاپ را به دستگاه منتقل نماید. از نمونه محصولات قابل چاپ با این دستگاه، چاپ ته ظروف های گرد مثل رانی و ظروف دایره ای مانند قوطی های شربت، قرص، سم و .. را می توان نام برد. جواب دهی عالی آن روی ظرف های مشابه فوق سبب شده که مورد استقبال زیاد متقاضیان قرار بگیرد.

4- جت پرینتر دستی چهار خط (Reiner)  مدل 940

این نوع مدل دستگاه جت پرینتر چهار لاین محصول کشور آلمان می باشد.

دستگاه جت پرینتر دستی چهار لاین قابلت چاپ در چهار سطر و بطور همزمان فارسی و لاتین و همچنین قابلیت چاپ آرم، لگو، بارکد متغیر و .. را دارد.

پیغام نویسی دستگاه جت پرینتر دستی چهار خط در ارتفاع چاپ 13 میلی متر و در طول 14.5 سانتی متر بوده و حدود سه میلیون کاراکتر با یک کارتریج چاپ می زند. این دستگاه قابلیت ذخیره 4 تا حافظه را داشته و مجهز به سیستم شفت انکودر می باشد. از دستگاه جت پرینتر 4 خط 940 روی سطوح صاف مثل کارتن ، کیسه، بشکه های بزرگ و… می توان استفاده کرد.

جت پرینتر ثابت

1- جت پرینتر ثابت Dj1

دستگاه جت پرینتر Dj1 محصول کشور تایوان بوده  و از تکنولوژی HP  امریکا، بهره گرفته است. کارایی و کاربرد بالای این دستگاه سبب شده که در حال حاضر  یکی از پر فروش ترین دستگاه های جت پرینتر شود. نوع جوهری که در دستگاه Dj1 مورد استفاده قرار می گیرد از نوع کارتریجی می باشد. هر کارتریج این دستگاه حدود 8 میلیون کاراکتر چاپ می زند. ماکزیمم ارتفاع چابی که این دستگاه قابلیت چاپ آن را دارد، 16 میلی متر در  طول 14.5 سانتی متر می باشد. دستگاه Dj1 قادر به ذخیره 30 حافظه بوده و این امر سبب شده که اطلاعات جانبی برای چند محصول یا اطلاعات برای یک ماه بر روی کالا در دستگاه ذخیره می شود.

مشخصات کارتریج دستگاه جت پرینتر :

از مزایای کارتریج این دستگاه، عدم داشتن انقضا و کد می باشد و این امر سبب می شود که در مدت زمان بسیار طولانی جوهر نه خشک و یا نه کارایی خود از دست خواهد داد. در کنار چاپ زیبا و سرعت بخشیدن چاپ اطلاعات جانبی برای محصول دستگاه های جت پرینتر معایبی هم بابت جوهر ریزی و گرفتگی هد و نازل دارند ولی این دستگاه جت پرینتر Dj1 این موضوع را حل کرده و همین امر سبب شده مورد استقبال زیاد متقاضیان قرار بگیرد.

جوهر های کارتریجی قابلیت خشک شدن فوق سریع و چسبندگی فوق العاده جوهر بر روی هر جنس محصول (انواع سلفون، نایلون، کارتن، طلق، شیشه، لوله، پلاستیک و … ) را دارد. شایان ذکر هست که در خصوص نوع جوهر ها توضیحاتی گفته شود. جوهر کارتریج Dj1 در سه نوع موجود می باشد نوع اول مخصوص کارتن (کاغذ، مقوا، پاکت های کارتنی و.. ) می باشد و دو نوع دیگر رو هر سطح و رو هر جنسی قابلیت چاپ دارند و بصورت زود و دیر خشک هستند. یکی دیگر از قابلیت دستگاه جت پرینتر Dj1، آپشن تنظیم تغییر در وضوح چاپ بابت صرفه جویی در مصرف جوهر می باشد که تعداد چاپ های بیشتر به همراه خواهد داشت.

جوهر کارتریج تا آخرین سی سی استفاده می شود و حتی اگر در مدت طولانی مورد مصرف قرار نگیرد خشک و بلا مصرف نمی شوند. زمانی که کارتریج تمام شود  باید تعویض گردد. تعویض کارتریج این دستگاه جت پرینتر به سهولت در زمان کم صورت می پذیرد و این امر از هدر رفتن جوهر جلو گیری به عمل می آورد و مطلقا جوهر ریزی به همراه نخواهد داشت.

قابلیت دستگاه جت پرینتر :

دستگاه کاتریجی قابلیت چاپ حروف همزمان فارسی و انگلیسی، بارکد متغیر، آرم، لوگو و … را دارند و این دستگاه قابلیت استفاده ازکلیه فونت های رایج را داشته  می تواند از کلیه فونت های موجود در ویندوز استفاده نماید.

تمام اطلاعات و حافظه ذخیره (30 حافظه ذخیره ) و اطلاعات جانبی بر روی محصول در نرم افزار سیستم ویندوز  براحتی قابل کار کردن بوده که حتی یک فرد آشنا با کامپیوتر توانایی کار کردن با آن را دارد. اطلاعات چاپ از طریق سیستم کامپیوتر به فلش سپس به دستگاه جت پرینتر متصل شده و در نتیجه عملیات چاپ بروی محصول را صورت می پذیرد.

دستگاه جت پرینتر کارتریجی قابلیت نصب بر روی دستگاه های بسته بندی شامل انواع ماشین آلات پیلوپک، پر کن ها، ساشه ها، دستگاه های توزینی، رول به رول و انواع محصولات غذایی، دارویی، خودرویی، و … را دارد.

دستگاه جت پرینتر از هر زاویه ای اعم از افقی، عمودی، بالا و پایین و .. قابلیت چاپ بر روی محصول را دارا می باشد. و همانطور که قبلا ذکر کردیم توانایی چاپ بر روی خطوط تولید هم دارا می باشد. تعداد چاپ بروی دستگاه ذخیره و با توجه به تعداد چاپ بر روی محصول تعداد کاراکتر ها حساب می شوند و کاتریج مصرف می شود.

سرعت چاپ دستگاه Dj1، 150 متر بر دقیقه بوده و همچنین دارای چرخش و تنظیم سریع هد برای چاپ افقی و عمودی برای خط تولید می باشد.

یکی دیگر از مزایا دستگاه جت پرینتر عدم نیاز به تعمیر و سرویس و نگهداری آن می باشد. ساختار دستگاه جت پرینتر Dj1 به صورتی هست که هیچ نیازی به هد نداشته و همین عامل سبب شده که تحت هیچ شرایطی گرفتگی هد و نازل و مهم تر جوهر ریزی  نخواهد داشت.

در این بخش از مقاله به توضیح و کارایی دستگاه شیرینک می پردازیم.

در عصر کنونی با گستردگی و پیشرفت روز افزون صنعت بسته بندی برای سرعت و سهولت در حمل محصولات از دستگاه های پیشرفته با تکنولوژی روز دنیا و با سرعت بالا استفاده شده و این امر سبب افزایش انتظار متقاضیان و خریداران از نوع محصولات بسته بندی شده گردیده است.

شیرینک محصولات، نمونه بارز از بسته بندی راحت و بسیار زیبا است. کلمه شیرینک در اصطلاح لغوی به معنای ” کاهش حجم بسته بندی و یا پرس جمع شدن پلاستیک ” که اشتباها به آن وکیوم محصولات نیز گفته می شود به عبارتی شیرینگ واژه انگلیسی بوده به معنی جمع شدن می باشد. دستگاه شیرینک پک فرآیندی است که طی آن نایلون شیرینک بر روی محصول کشیده شده و پس از قرار گرفتن در مقابل حرارت نایلون جمع شده و می تواند به منظور زیبایی، مقاوت، چینش محصولات کنار هم، جهت بسته بندی محصول استفاده گردد.

از دستگاه شیرینک برای بسته بندی محصولات و کالاهای مختلف غذایی، دارویی، بهداشتی و صنعتی استفاده می شود. شیرینک بسته بندی ارزان و بدون درد سر برای نگهداری کالا به دور از گرد و غبار و رطوبت می باشد. شیرینک علاوه بر  زیبایی خاصی که به محصول می بخشد و محصول را از گرد و غبار و رطوبت به دور نگه می دارد، خود سبب کاهش حجم محصولات و جابجایی آسان محصول، نه تنها در انبار بلکه در محل فروش کالا نیز می گردد. دستگاه شیرینک بر اساس کارکرد و مطابق با نیاز مشتری و صنعتگران طراحی و تولید می شود.

فرایند قرار گرفتن کالا در یک لایه فیلم ( PVC, POF و پلی اتیلن ) و  سپس جمع شدن فیلم توسط حرارت را شیرینک می نامند. با توجه توضیحات داده شده در خصوص دستگاه شیرینک می توان بطور مختصر به تشریح دستگاه شیرینک پرداخت و آن ها را بصورت زیر دسته بندی کرد :

1- دستگاه شیرینک بر رومیزی یا شیرینک دستی

2- شیرینک کابینی یا شیرینک صندوقی

3- شیرینک کابینی کانوایر دار

4- دوخت  L و شیرینک تونل

5- دوخت L پنوماتیک و شیرینک تونل

6- شیرینک کابینی 1*2

7- شیرینک پلی اتیلن نیمه اتوماتیک

8- شیرینک پلی اتیلن تمام اتوماتیک

 

شیرینک بر رومیزی :

دستگاه شیرینک بر رومیزی مناسب شیرینک و پک کردن بسته های کوچک در تعداد کم می باشد. پیش از فرآیند شیرینک دستی، بایستی بسته را در میان رول گذاشته و توسط اهرم به اندازه محصول برش داد و زمانی که دو طرف نایلون دوخته شد با فاصله مناسب گرمای سشوار را به محصول نزدیک نموده و نایلون دور محصول جمع می گردد درواقع عملیات شیرینک صورت می گیرد. از دستگاه شیرینک بر رومیزی برای بسته بندی و پک کردن در تیراژ کم و مصارف کارگاهی استفاه می شود.

نکته : شایان ذکر است که دمای سشوار صنعتی بسیار بالا بوده و امکان صدمه دیدن در صورت بی احتیاطی به شخص یا محصول وجود دارد.

شیرینک کابینی : 

دستگاه شیرینک کابینی پیشرفته و صنعتی تر از دستگاه شیرینک بر رومیزی می باشد و برای شیرینک کردن محصول با تیراژ بالا کاربرد دارد. کارکرد دستگاه شیرینک کابینی به این صورت می باشد که محصول مد نظر درون نایلون شیرینک قرار گرفته و بعد از دوخت نایلون اطراف محصول، توسط حرارت موجود در کابین فیلم دور محصول جمع شده و محصول پرس شده و شیرینک می گردد. از این دستگاه شیرینک در کترینگ ها، رستوران ها، قنادی های و .. استفاده می شود. دوخت نایلون شیرینگ توسط المنت مخصوص که همزمان برش و دوخت را انجام می دهد، صورت می پذیرد. جهت افزایش طول عمر المنت موجود در این دستگاه، المنت در درون سرامیک قرار گرفته است که با توجه به تقویت المنت حرارتی کابین و مجهز شدن کابین به عایق حرارتی سبب کاهش مصرف برق و راندمان بالای دستگاه گردیده است. جهت سهولت کار هنگام شیرینک محصول، کابین توسط دو مگنت موجود در کنار محفظه نگه داشته می شود.

شیرینک کابینی کانوایر دار :

عمکلرد دستگاه شیرینک کابینی کانوایر دار مانند شیرینک کابینی ساده می باشد با این تفاوت که بعد از عملیات دوخت نایلون دور تا دور محصول و شیرینک شدن محصول در کابین دیگر احتیاجی به دست جهت خروج محصول از کابین نداشته و با توجه به کانوایر تعبیه شده در دستگاه محصول بصورت اتوماتیک به بیرون هدایت می گردد. این امر سبب می گردد که دستگاه دارای راندمان بالاتری نسبت به شیرینک کابینی ساده می باشد. به همین دلیل سرعت بسته بندی در شیرینک کابینی کانوایر دار به علت داشتن کانوایر بالاتر می رود.

از مهم ترین مزایای شیرینک کابینی شرکت ماشین آلات بسته بندی فرهام می توان موارد زیر را نام برد :

1- داشتن کابین کاملا عایق شده توسط عایق حرارتی

2- داشتن مگنت جهت نگهداشتن درب کابین حین عملیات شیرینک

3- داشتن سرامیک مخصوص جهت نگهداری المنت دوخت و برش نایلون شیرینک

4- داشتن جک گازی در کنار کابین جهت هدایت کابین به سمت بالا و پایین

5- داشتن غلطک های مخصوص جهت پرفراژ نایلون شیرینک جهت خروج هوا

6- توان مصرف پایین حدود 2.5  کیلو وات

دستگاه دوخت L و شیرینک تونل (شیرینک دوخت و تونل) :

دستگاه دوخت L و شیرینک تونل سرعت بالاتری نسبت به دستگاه شیرینک کابینی دارد. در دستگاه دوخت و تونل  رول فیلم در رول گیر قرار می گیرد و توسط صفحه مخصوص دستگاه، فیلم دو لایه PVC و POF از هم جدا شده و  سپس محصول را بین دو لایه فیلم قرار داده و درون دستگاه دوخت L قرار می دهیم. در واقع می توان گفت عملیات دوخت و برش توسط المنت حرارتی دستگاه دوخت L به صورت دستی صورت می پذیرد. سپس محصول توسط کانوایر تعبیه شده بروی دوخت L، به سمت تونل هدایت شده و عملیات شیرینک انجام می گیرد. در دستگاه دوخت L در جای قرار گرفتن رول بر روی میله محل عبور فیلم غلطک پرفراژ نصب گردیده است که بر روی فیلم عبوری منافذ های ریزی را روی نایلون ایجاد کرده که سبب می شود زمانی که محصول درون نایلون در کابین قرار می گیرد در مرحله جمع شوندگی نایلون، هوا به بیرون هدایت گردد و سبب کیفیت بالای بسته بندی و شیرینک محصول شود.

  دستگاه دوخت L                                                               شیرینک تونل

یکی از مهم ترین مزایای تونل دستگاه دوخت و تونل با توجه به ابعاد محصول، قابلیت تنظیم ارتفاع تونل بوده که این امر سبب عدم خروج گرما و حرارت اضافی شده که علاوه بر صرفه جویی در مصرف برق باعث راندمان بالای تونل می گردد.

تونل شیرینک مجهز به سیستم کنترل سرعت نوار نقاله و کنترل حرارت داخل تونل می باشد. دستگاه شیرینک تونلی جهت بسته بندی انواع مواد آرایشی، بهداشتی و صنعتی و … مناسب می باشد.

دستگاه دوخت L پنوماتیک و شیرینک تونل (دوخت پنوماتیک و تونل)

عملیات شیرینک در دستگاه دوخت L پنوماتیک و شیرینک تونل همانند دستگاه دوخت و تونل می باشد با این تفاوت که در شیرینک تونلی با دوخت L پنوماتیک عملیات دوخت توسط المنت حرارتی و جک های تعبیه شده در کنار دستگاه دوخت L و نیروی پنوماتیک صورت می پذیرد. فرمان پایین آمدن فک حرارتی توسط کاربر و به کمک جک پنوماتیک و توسط یک دکمه انجام می شود. به علت انجام دوخت توسط نیروی پنوماتیک سرعت دوخت L پنوماتیک از سرعت دستگاه دوخت L  دستی بالاتر است. بنابراین دوخت پنوماتیک و تونل راندمان بالاتری نسبت به دستگاه دوخت و تونل داشته و درضمن کاربر خستگی کمتری را احساس می کند. در دستگاه دوخت L پنوماتیک و تونل مانند دستگاه دوخت L و تونل در جای قرار گرفتن رول بر روی میله محل فیلم، غلطک پرفراژ نصب شده که هنگام عبور فیلم منافذ ریزی بروی نایلون ایجاد می کند. که این امر سبب می شود زمانی که محصول درون نایلون در کابین قرار می گیرد در مرحله جمع شوندگی نایلون، هوا به بیرون هدایت گردد و سبب کیفیت بالای بسته بندی و شیرینک محصول شود.

دوخت پنوماتیک و تونل

بطور کلی تونل حرارتی در دو سایز تونل 25*45 و تونل 35*65 موجود می باشد. تونل 25*45 تک فاز و تونل 35*65 سه فاز بوده که با توجه به ابعاد محصول مورد استفاده قرار می گیرد. قابل ذکر هست که ارتفاع هر دو تونل قابل تنظیم و تغییر می باشد که با توجه به ابعاد محصول قابل بسته بندی، تنظیم می شود.

دستگاه دوخت L پنوماتیک و شیرینک تونل جهت بسته بندی انواع مواد غذایی از جمله : گز، سوهان، ظروف غذا، رشته آش، پولک و نبات، پشمک و …. به کار می رود.

تونل شیرینک  مجهز به سیستم کنترل سرعت نوار نقاله و کنترل حرارت داخل تونل می باشد.

سیل القایی

شرکت ماشین آلات بسته بندی فرهام، یکی از شرکت های پیشرو در حوزه ماشین آلات بسته بندی می باشد که در بخش مشاوره و ساخت ماشین آلات خاص فعالیت گسترده ای داشته است.

این شرکت محصولاتی مانند دستگاه های دوخت، شیرینک، وکیوم، سیل القایی، تاریخ زن و .. را به متقاضیان عرضه می کند و در پی جلب رضایت آنان می باشد.

در این قسمت مقاله به شرح و بسط دستگاه های سیل القایی می پردازیم :

از گذشته دور همواره یکی از دغدغه های بشر افزایش ماندگاری مواد غذایی و محافظت درست و اطمینان از بسته بندی سالم محصولات بوده است. امروزه با پیشرفت روز افزون جامعه بشری و تکنولوژی روز دنیا دستگاه های بسته بندی در حال  پیشرفت بوده و همچنان روند پیشرفت و ترقی و ماشینی شدن صنعت بسته بندی را مشاهده می کنیم.

سیل القایی، دستگاه سیل القایی

دستگاه سیل القایی

دستگاه سیل القایی چیست :

دستگاه سیل القایی یک فرآیند الکترو مغناطیسی است که دهانه ظروف حاوی محصولاتغذایی، دارویی، پزشکی و .. را سیل می کند.

فرآیند دستگاه سیل القایی بدین صورت می باشد که در اثر میدان مغناطیسی ایجاد شده توسط دستگاه، واشر القایی در کمترین زمان به روی دهانه ظرف چسبانده (سیل) می شود و این کار از نفوذ گاز و مایعات به داخل ظرف حاوی محصول جلوگیری می نماید.

سرعت  بالای بسته بندی و ایمن بودن نوع بسته بندی توسط دستگاه سیل القایی یکی از مواردی است که استفاده از این دستگاه ها را نسبت به سیل حرارتی افزایش داده است. دستگاه سیل القایی امروزه به عنوان روشی پیشرفته در بازار بسته بندی در حال گسترش و بهبود می باشد.

در دستگاه سیل القایی استفاده از میدان مغناطیسی و عدم تماس جهت سیل کردن باعث افزایش سرعت بسته بندی می گردد که این امنیت کالا را در مواردی چون ریختن محصول از درون ظرف، آلودگی (گرد و خاک و آب) و.. محفوظ می کند و خسارات ناشی از این خطرات را تا حد زیادی کاهش خواهد داد.

واشر سیل القایی :

واشر سیل القایی انواع متفاوتی دارند که با توجه به نوع محصول و جنس ظروف واشر القایی مورد نظر قابل انتخاب می باشد. واشر های دستگاه سیل القایی شامل یک لایه تکیه گاه از جنس مقوا یا فوم، یک لایه پارافین، یک لایه نازک آلومینیوم و یک لایه پلیمر حساس به گرما که با جنس ظرف سازگاری دارد، می باشد.

واشر های سیل القایی در دو نوع مدل  واشردائمی و واشر راحت باز شو( ایزی اپن– easy open ) تقسیم بندی می شوند.

واشر سیل القایی می تواند بصورت تک لایه یا واشر های چند لایه از جنس های متفاوت لمینیت شده به یکدیگر ساخته شوند.

واشر سیل القایی می تواند بصورت لمینت مقوا دار باشد که این شامل یک لایه فویل آلومینیومی و یک لایه ورق مقوایی بوده که بصورت یکپارچه تولید می شوند. البته با توجه به سفارش مشتری می تواند بصورت مدل جدا شونده باشد که در اثر سیل کردن با دستگاه، مقوا از فویل جدا شده که در این صورت اگر طرح و یا تاریخ و اطلاعات جانبی بایستی بر روی محصول درج گردد به روی لایه فویل چاپ می شود. و در صورتی که لایه فویل و مقوا جدا نشوند اطلاعات و طرح به روی مقوا درج می شود که بعد از سیل کردن چاپ روی مقوا با باز کردن درب ظرف قابل رویت هست.

واشر سیل القایی می تواند بصورت فوم دار باشد که این نوع واشر شامل یک لایه آلومینیوم و یک لایه فوم می باشد. از این واشر  برای محصولات خشک و تر مانند لوازم آرایشی و بهداشتی، قرص دارویی، سموم و .. استفاده می شود. این لایه فویل هم می تواند بصورت جدا شونده و جدا نشونده با توجه به سفارش مشتری مورد استفاده قرار بگیرد.

کارکرد دستگاه سیل القایی :

عملکرد دستگاه سیل القایی بصورت الکترومغناطیسی بوده و سیل شدن درب محصول توسط مغناطیس القا شده بین دو سطح بین ظرف و واشر القایی صورت می گیرد. از دستگاه سیل القایی در صنایع بسته بندی جهت سیل کردن (پلمپ) درب دهانه ظروف استفاده می شود. لازم به ذکر می باشد که سیل کردن (پرس کردن) ظرف با دستگاه سیل القایی، تحت هیچ شرایطی محتویات درون ظرف را تحت تاثیر قرار نداده و گرمای و مغناطیس القا شده به محصول آسیب وارد نمی کند.

انواع سیل القایی :

1- سیل القایی دستی

2- سیل القایی تمام اتوماتیک

1- دستگاه سیل القایی دستی :

دستگاه سیل القایی در مدل دستی بصورت پرتابل و قابل حمل بوده و برای سیل کردن دهانه ظرف در تیراژ و تولید با حجم پایین مورد مصرف قرار می گیرد. دستگاه سیل القایی دستی در دو مدل سیل القایی دستی کوچک و سیل القایی دستی بزرگ تقسیم بندی می شود. تفاوت اصلی این دستگاه در سایز واشر القایی جهت سیل شدن ظرف می باشد. بطور کلی برای ظرف با قطر دهانه 2 تا 10 سانتی متر از سیل القایی کوچک و برای ظرف با قطر دهانه 2 تا 15 سانتی متر از سیل القایی بزرگ استفاده می گردد.

 این مدل دستگاه های سیل القایی دستی در ابعاد نسبتا کوچک کاربری آسان داشته و مناسب بسته بندی در واحد های تولیدی کارگاه های کوچک مانند  محصولات دارویی، غذایی و شیمیایی و .. می باشد.

عملکرد دستگاه سیل القایی دستی به این صورت می باشد که واشر را درون درب ظرف قرار داده و با بستن درب ظرف، دستگاه سیل القایی را بروی درب ظرف قرار داده و با اعمال میدان مغاطیسی توسط فشار دکمه و اثر گرما به واشر القایی، ظرف سیل شده و اصطلاحا پلمپ می گردد.

2- دستگاه سیل القایی اتوماتیک :

دستگاه سیل القایی اتوماتیک پیشرفته تر از دستگاه سیل القایی دستی می باشد و در تیراژ بالا کاربرد پیدا می کند. از عوامل موثر در انتخاب و کاربرد دستگاه سیل القایی اتوماتیک سرعت بسته بندی (سرعت نوار نقاله)، توان و قدرت دستگاه و قطر واشر القایی می باشد.

کارکرد دستگاه سیل القایی اتوماتیک به این صورت می باشد که بعد از قرار گرفتن واشر درون درب ظرف و بسته شدن در ب بطری، ظرف ها توسط کانوایر به سادگی از زیر هد دستگاه (که بالای نوار نقاله نصب شده  است) عبور می کنند. بدین ترتیب ظرف ها از میان میدان مغناطیسی ایجاد شده توسط دستگاه عبور کرده و سیل می گردد و در واقع در اثر القا جریان میدان مغناطیسی واشر القایی بروی ظرف عملیات سیل صورت می گیرد.

یکی از عوامل دیگری که در دستگاه سیل القایی اتوماتیک مورد بررسی قرار می گیرد، اندازه درپوش و سرعت نوار نقاله می باشد که متناسب با نیاز مشتری عرضه می گردد.

وکیوم :

در این بخش از مقاله به توضیحات مختصراز دستگاه وکیوم می پردازیم :

یکی از فعالیت های ماشین آلات بسته بندی فرهام،  در زمینه توسعه طراحی و ساخت و تهیه دستگاه های وکیوم برای بسته بندی طیف گسترده ای از صنایع غذایی می باشد که گزینه مناسبی برای کارخانجات صنایع غذایی و کارخانجات صنعتی برای بسته بندی می باشند.

دستگاه های وکیوم

با بدو ورود دستگاه سیل وکیوم به عرضه صنعت بسته بندی کمک چشم گیری به بسته بندی و محافظت محصول نموده است.

دستگاه های بسته بندی بسته بندی وکیوم یا همان خلا یک روش بسته بندی نوین  است که محصول در پاکت وکیوم قرار می گیرد و هوای درون آن قبل از سیل شدن گرفته می شود. یکی از مزایای این بسته بندی علاوه بر کاهش حجم بسته بندی و حمل و نقل آسان آن، کاهش اکسیژن داخل بسته می باشد که در صورت نیاز به تزریق گاز، سبب افزایش عمر مفید محصولات غذایی و مانع تغییر رنگ و بو مواد غذایی می گردد.

وکیوم

وکیوم

دستگاه های وکیوم با ابعاد و ظرفیت های مختلفی بسته به نوع محصول تولید می گردد که این طیف وسیع سبب استفاده از دستگاه های وکیوم در کلیه کارخانجات صنایع غذایی و بسته بندی شده است.

در دستگاه بسته بندی وکیوم زمان وکیوم و تزریق گاز با توجه به نوع محصول قابل تنظیم بوده و این دستگاه ها حافظه ذخیره سازی 5 برنامه را دارا می باشند. بسته به ضخامت پاکت محصول زمان دوخت و سرد شدن بعد از عملیات دوخت کاملا تحت کنترل بوده و قابل برنامه ریزی می باشند

دستگاه های وکیوم در صورت داشتن آپشن تزریق گاز قابلیت نصب سیستم تزریق گاز چندگانه با نسبت های مشخص را دارا می باشند.

نحوه کارکرد دستگاه وکیوم

جهت استفاده از دستگاه وکیوم ابتدا محصول درون پاکت وکیوم قرار گرفته و سپس توسط پمپ وکیوم متناسب با محصول مورد نظر هوای درون پاکت تخلیه شده و در صورت نیاز پس از تزریق گاز عملیات دوخت صورت می پذیرد.

انواع دستگاه بسته بندی وکیوم

1- دستگاه وکیوم بدون محفظه

2- دستگاه وکیوم کابینی

دستگاه بسته بندی وکیوم بدون محفظه:

دستگاه های وکیوم بدون محفظه به دو دسته عمودی و افقی (بالشتی) تقسیم می گردند که در صنایع غذایی و صنعتی استفاده می گردد. از مزایای دستگاه های بسته بندی وکیوم بدون محفظه محدود نبودن ابعاد وزن محصول جهت وکیوم می باشد. دستگاه وکیوم عمودی قابلیت تزریق گاز همزمان را نیز دارا می باشد.

دستگاه وکیوم عمودی :

در دستگاه وکیوم عمودی محصول درون پاکت وکیوم قرار گرفته که با توجه به ابعاد محصول و کیسه آن میز کار از لحاظ ارتفاع قابل تغییر بوده و قابلیت تخلیه هوای پاکت در تزریق گاز همزمان را دارا می باشد. از دستگاه وکیوم عمودی جهت بسته بندی خشکبار، مواد پروتئینی، ماهی، در ابعاد بزرگ استفاده می گردد. در کارخانجات صنعتی از دستگاه وکیوم عمودی در صورت نیاز جهت بسته بندی رزین ها در مواد شیمایی که باید فاقد هوای درون پاکت باشند استفاده می گردد.

دستگاه وکیوم افقی :

در دستگاه وکیوم افقی پس از قرار گرفتن محصول درون پاکت وکیوم هوای درون پاکت توسط پمپ موجود در دستگاه گرفته شده و سپس عملیات دوخت صورت می گیرد. از دستگاه وکیوم افقی، جهت محصولاتی که بعد از عملیات تخلیه هوا نیازی به تزریق گاز ندارند، استفاده می شود. یکی از موارد استفاده از این دستگاه جهت کاهش حجم محصولات همچون پتو، بالشت، کیسه خواب و نظیر آن می باشد. از این دستگاه جهت بسته بندی وکیوم محصولات صنعتی، رزین ها در صورت نیاز و موارد مشابه استفاده می گردد.

دستگاه های وکیوم کابینی :

دستگاه های بسته بندی وکیوم کابینی در دو مدل تک کابین و دو کابین دسته بندی می شوند که می توانند به صورت ایستاده یا رومیزی باشند که هر یک بسته به نیاز کارخانه مورد استفاده قرار می گیرند. دستگاه های وکیوم دو کابین سرعت بیشتری در بسته بندی محصولات دارند.

دسته بندی دستگاه های وکیوم تک کابین :

1- دستگاه وکیوم تک کابین 260

دستگاه های وکیوم تک کابین داری یک ست فک حرارتی می باشد. طول دوخت دستگاه وکیوم 260 میلی متر می باشد.

2- دستگاه وکیوم تک کابین 410

این دستگاه ها وکیوم در دو مدل رومیزی و ایستاده موجود می باشند. دستگاه وکیوم تک کابین دارای دو ست فک حرارتی جهت عملیات دوخت می باشد که این سرعت بسته بندی وکیوم را بخاطر استفاده از دو ست فک حرارتی همزمان با توجه به ابعاد محصول، را بالا می برد. بطور مثال اگر عرض کیسه 20 سانتی متر باشد می توان 4 کیسه را به طور همزمان وکیوم و تزریق گاز نمود. طول دوخت جهت عملیات وکیوم در این دستگاه 410 میلی متر می باشد.

– دستگاه وکیوم تک کابین 510

دستگاه وکیوم تک کابین به صورت رومیزی و ایستاده موجود می باشد. این دستگاه وکیوم دارای دو ست فک حرارتی جهت عملیات دوخت می باشد. طول دوخت این دستگاه 510 میلی متر می باشد. بخاطر دارا بودن دو فک در دو طرف دستگاه سبب تسریع در عملیات بسته بندی محصولات می گردد.

– دستگاه وکیوم تک کابین L ایستاده

دستگاه وکیوم تک کابین L ایستاده داری دو ست فک حرارتی به صورت L جهت دوخت می باشند. طول دوخت این دستگاه 880 و 570 میلی متر می باشد. ابعاد بزرگ کابین یکی از مزایای بارز این دستگاه بوده که برای بسته بندی محصولات با ابعاد بزرگتر به کار می رود.

دسته بندی دستگاه های وکیوم دو کابین :

– دستگاه وکیوم دو کابین 510

دستگاه وکیوم دو کابین دارای دو کابین مجزا جهت تسریع در بسته بندی محصولات می باشد. داشتن دو کابین مجزا سبب افزایش سرعت بسته بندی می گردد بگونه ای که در یک کابین عملیات وکیوم در حال انجام می باشد کاربر در کابین دیگر علاوه بر جمع آوری پاکت های قبلی زمان چیدن محصولات جدید برای عملیات وکیوم را دارد. طول دوخت این دستگاه 510 می باشد.

– دستگاه وکیوم دوکابین610

این دستگاه وکیوم دارای دو کابین مجزا جهت تسریع در کار انجام می باشد. طول دوخت دستگاه وکیوم 610 میلی متر می باشد. داشتن دو کابین مجزا سبب افزایش سرعت بسته بندی می گردد بطوری که در یک کابین عملیات وکیوم در حال انجام می باشد کاربر در کابین دیگر علاوه بر جمع آوری پاکت های قبلی زمان چیدن محصولات جدید برای عملیات وکیوم را دارد.

– دستگاه وکیوم دو کابین شیبدار 510

دستگاه دو کابین شیبدار دارای دو کابین مجزا جهت تسریع در انجام کار می باشد. طول دوخت دستگاه وکیوم 500 میلی متر می باشد. از این دستگاه برای بسته بندی محصولات حاوی مایع، مانند ترشیجات و خیارشور و .. استفاده می شود.

از توانایی ویژه این دستگاه بسته بندی به شکل مکعب جهت محصولاتی مانند قهوه، پودر کاکائو، چای و خمییر مایه می باشد.

پرس ظروف یکبار مصرف (سیل لیوانی) : 

دستگاه های بسته بندی جهت بسته بندی مواد غذایی در محیط کارگاهی و کاخانجات صنعتی استفاده می شود.که با توجه به نیاز متقاضیان و بازار به زیر شاخه ها و دستگاه های متفاوت تقسیم می شوند. شرکت ماشین آلات بسته بندی فرهام در این زمینه قصد دارد علاوه بر عرضه دستگاه های بسته بندی مشاور و راهنمای خرید شما در انتخاب و خرید مناسب ترین دستگاه های بسته بندی با بهترین قیمت باشد.

هدف نهایی شرکت ماشین آلات پیشرو صنعت فرهام علاوه بر ارائه خدمات پایدار، ایجاد شرایط مطلوب و استاندارد برای نگهداری از محصولات غذایی به مدت طولانی تر در شرایط بهداشتی، می باشد. یکی از مهم ترین امر در بسته بندی مواد غذایی، ارائه زیبایی نهایی محصول در بسته بندی در کنار رعایت اصول و استاندارد لازم محصولات می باشد.

دستگاه پرس ظروف جهت بسته بندی ظرف های یکبار مصرف بوده که در واحد کارگاه های تولیدی کوچک و بزرگ از آن بهره گرفته می شود. اپراتوری راحت  و قیمت مناسب دستگاه پک ظرف، متقاضیان زیادی را برای کاربران این دستگاه رقم زده است. استفاده از دستگاه بسته بندی پرس ظرف علاوه بر زیبایی بسته بندی نوعی محافظت از مواد غذایی به شمار می آید. پرس کردن دهانه ظرف حاوی مواد غذایی از ورود هر گونه آلودگی و فساد زود جلوگیری به عمل می آورد.

انواع دستگاه پرس ظرف به صورت زیر می باشد :

1- سیل ظروف تمام دستی (پرس لیوانی دستی)

2- سیل ظروف دستی موتور دار (پرس لیوانی موتور دار)

3- سیل ظرف نیمه اتوماتیک (پرس لیوانی  نیمه اتوماتیک)

4- سیل لیوانی تمام اتوماتیک (پرس لیوانی تمام اتوماتیک)

5- سیل وکیوم

تمامی دستگاه های نام برده شده فوق با توجه به ابعاد ظروف محصول، متناسب با نیاز مشتری قابل تغییر و ساخت می باشد. در آبمیوه فروشی ها، در رستوران ها، فروشگاه های زنجیره ای، فروشگاه مواد غذایی، قصابی ها و .. در گارگاه تولیدی کوچک و بزرگ شاهد استفاده از دستگاه پرس ظروف هستیم.

دستگاه سیل لیوانی تمام دستی :

کارکرد دستگاه سیل لیوانی تمام دستی به این صورت می باشد که ابتدا ظرف حاوی محتوای محصول را درون قالب کشویی دستگاه قرار داده و از اهرم دستی دستگاه جهت پرس ظرف استفاده می کنیم سپس بعد از پرس، غلتگ رول را توسط چرخ دنده تعبیه شده بر روی دستگاه به حرکت در آمده تا برای پرس و انجام عملیات بعدی آماده شود. قابل ذکر هست که ورد و خروج قالب کشویی دستگاه توسط اپراتور و نیروی دست انجام می شود.

دستگاه سیل لیوانی دستی موتور دار :

کارکرد دستگاه سیل لیوانی دستی موتور مانند پرس لیوانی دستی می باشد با این تفاوت که بعد از عملیات پرس، ضایعات رول پرس شده و آماده سازی رول برای پرس بعدی ظرف توسط موتور دستگاه  انجام می شود.

دستگاه سیل لیوانی نیمه اتوماتیک :

کارکرد دستگاه سیل لیوانی نیمه اتوماتیک به این صورت می باشد که ظرف حاوی محصول را درون قالب کشویی دستگاه قرار داده و توسط فتوسل دستگاه (چشمی) بصورت خودکار عملیات پرس بر روی ظرف را انجام می دهد. در این دستگاه مانند دو دستگاه ذکر شده ورود و خروج قالب توسط نیروی دست اپراتور انجام می شود. بدیهی است که سرعت کار در دستگاه پک لیوانی نیمه اتوماتیک بالا تر می باشد.

دستگاه سیل لیوانی تمام اتوماتیک :

کارکرد دستگاه پرس لیوانی تمام اتوماتیک مانند دستگاه پرس لیوانی نیمه اتوماتیک می باشد با این تفاوت که علاوه بر پرس خودکار بر روی ظرف،  ورود و خروج قالب کشویی توسط دستگاه بصورت اتوماتیک انجام می پذیرد و نیروی اپراتوری دخیل نمی باشد.

سیل وکیوم :

دستگاه سیل وکیوم در صتعت بسته بندی دستگاهی صنعتی محسوب می شود که در تیراژ بالا قابلیت بسته بندی ظروف های یکبار مصرف را دارد. کارکرد دستگاه سیل وکیوم به این صورت می باشد که قالب دستگاه بصورت خطی یا روتاری(چرخشی) به سمت بیرون هدایت می شود و ظرف حاوی محصول درون قالب های دستگاه قرار گرفته و توسط شاسی دستگاه قالب بصورت اتوماتیک به سمت دستگاه جهت پرس ظروف هدایت شده و عملیات پرس انجام می شود. دستگاه سیل وکیوم قابلیت تزریق گاز برای افزایش ماندگاری مواد محصولات غذایی را داردکه در صورت لزوم می توان از آپشن تزریق گاز استفاده کرد که محصول از هر گونه طمع یا بویی به دور باشد.  به عملیات وکیوم (خلا) و تزریق گاز عملیات MAP گفته می شود. نوع گاز تزریقی برای محصولات و مواد غذایی توسط کارشناسان صنایع غذایی قابل تشخیص بوده و ممکن هست برای بعضی از محصولات غذایی تزریق گاز بصورت ترکیبی انجام شود. قابل ذکر هست که ابعاد قالب دستگاه متناسب  با ابعاد ظرف قابل تغییر و ساخت می باشد و هرگاه ابعاد ظرف کوچک تر باشد تعداد قالب های دستگاه بیشتر خواهد بود. از موارد استفاده از دستگاه سیل وکیوم در صنایع غذایی، صیفی جات، سبزیجات خشک و تر، میوه جات، پروتیئینی، ساندویج و .. می توان نام برد.

9 Comments

  1. ناشناس گفت:

    امتیاز بینندگان:5 ستاره

  2. ناشناس گفت:

    امتیاز بینندگان:5 ستاره

  3. ناشناس گفت:

    امتیاز بینندگان:5 ستاره

  4. ناشناس گفت:

    امتیاز بینندگان:5 ستاره

  5. ناشناس گفت:

    امتیاز بینندگان:5 ستاره

  6. ناشناس گفت:

    امتیاز بینندگان:5 ستاره

  7. ناشناس گفت:

    امتیاز بینندگان:5 ستاره

  8. ناشناس گفت:

    امتیاز بینندگان:5 ستاره

  9. ناشناس گفت:

    امتیاز بینندگان:5 ستاره

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود

گذرواژه خود را فراموش کرده اید؟

مشاوره رایگان